Strefa członka SWTP

3 grudnia odbyło się wyborcze Walne Zebranie Członków Ogólnopolskiej Federacji Organizacji Pozarządowych. Podczas spotkania przedstawiono kondycję OFOP pod kątem finansowym i organizacyjnym, oraz omówiono działania, planowane w przyszłości. FSNT-NOT reprezentował Kamil Wójcik Prezes SWTP i wiceprezes FSNT-NOT.

W Walnym Zebraniu ( przeprowadzonym na platformie stworzonej przez FSNT-NOT) wzięło udział 45 osób. Podczas spotkania przedstawiono kondycję OFOP-u pod kątem finansowym i organizacyjnym, a także poinformowano o planowanych działaniach. Omówiono również koncepcję zmian dotyczącą funkcjonowania organizacji i Programu Członkowskiego.

Odbyły się także wybory nowego Zarządu OFOP. Nie zabrakło sporych emocji dotyczących głosowania online w wyborach. Prezeską Zarządu została wybrana Karolina Dreszer-Smalec, (Fundacja na rzecz Collegium Polonicum), wieloletnia wiceprezeska OFOP. W skład obecnego Zarządu OFOP, oprócz prezeski, wchodzą: Wiceprezeski - Weronika Czyżewska-Waglowska (Stowarzyszenie Dialog Społeczny) i Justyna Sikorska (Związek Harcerstwa Polskiego),członkini i członkowie Iwona Janicka (Fundacja Aktywności Lokalnej), Rafał Kowalski (Stowarzyszenie Klon/Jawor), Andrzej Rybus-Tołłoczko (Federacja Organizacji Pozarządowych „Pomocni Mazowszu").

Uczestnicy Walnego Zabrania podziękowali za zaangażowanie i pracę na rzecz Federacji dotychczasowemu Prezesowi Łukaszowi Domagale. Pozostał on wolą Walnego członkiem honorowym OFOP i zasili swym doświadczeniem Radę Programową Federacji.


Zapraszamy do rejestracji i uczestnictwa online w Bootcampie w ramach projektu DIGIFABS

INFORMACJA
12.05.2025
SWTP zaprasza do rejestracji i uczestnictwa online w Bootcampie w ramach projektu DIGIFABS, współfinansowanego przez Komisję Europejską (ERASMUS+). Bootcamp DIGIFABS zgromadzi w jednej przestrzeni wirtualnej nauczycieli, MŚP i profesjonalistów, aby pokazać, w jaki sposób narzędzia cyfrowe, zrównoważony rozwój i innowacje mogą stworzyć bardziej odporny, gotowy na przyszłość sektor żywności i napojów (F&B). Bootcamp to czterotygodniowy program z trzema sesjami tygodniowo. Tydzień 0 wprowadza do branży F&B, a kolejne tygodnie poświęcone są pogłębianiu wiedzy odnośnie zielonych trendów, budowaniu odporności biznesu i zagadnieniom żywności w nowoczesnej gospodarce. Program prowadzony jest po angielsku i jest dostosowany do wymagań (czasowych i organizacyjnych) profesjonalnego odbiorcy.
CZYTAJ CAŁOŚĆ

Dojrzałość cyfrowa MSP w sektorze F&B - synteza raportu

INFORMACJA
25.04.2025
SWTP jest współtwórcą raportu analizującego dojrzałość cyfrową MSP w sektorze F&B w Europie. W raporcie zawarta jest analiza cyfrowej dojrzałości, zidentyfikowane są najlepsze praktyki w Europie oraz określa potrzeby MŚP w zakresie agentów zmian cyfrowych. Raport został opracowany przez partnerów projektu DIGIFABS, współfinansowanego przez Komisję Europejską (ERASMUS+).Główne tezy raportu odnoszą się do: niskiego poziomu dojrzałości cyfrowej MSP, potrzeby wsparcia w transformacji cyfrowej, roli agentów zmian cyfrowych oraz na konieczność koncentracji na obszarach o największym potencjale.
CZYTAJ CAŁOŚĆ

Transformacja cyfrowa w sektorze F&B - wyniki raportu dot. analizy programów szkoleniowych

INFORMACJA
08.04.2025
SWTP jest współtwórcą raportu zawierającego analizę programów szkoleniowych, w kontekście transformacji cyfrowej w sektorze żywności i napojów. Raport został przygotowany w ramach projektu DIGIFABS, współfinansowanego przez Komisję Europejską (ERASMUS+). Główne obszary poruszone w raporcie to: przegląd inicjatyw digitalizacyjnych, kluczowych umiejętności i kompetencji, efektywnych metod nauczania oraz rekomendacji strategicznych.
CZYTAJ CAŁOŚĆ